header image
Home arrow Links
Heemkunde
Heemkundige Verenigingen
  Web Link Hits
     Index heemkundige tijdschriften
Index van de tijdschriften ontsloten op artikel, die beschikbaar zijn in de Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle Brugge.
708
     Heemkunde op 2link
Links naar nationale en internationale heemkundige websites.
1038
     De Heemkundige Kring Oostkamp
De Heemkundige Kring Oostkamp (HKO) werd in 2000 opgericht en het ontwerp van de website werd gestart in december 2006. Er staan nog heel wat nieuwe werkzaamheden en aanvullingen op stapel.
981
     Verenigingswijzer erfgoed & volkscultuur
Een infokiosk voor en over erfgoedverenigingen. Deze wijzer bevat informatie over verenigingen en groepen die volkscultuur, cultureel erfgoed en geschiedenis bestuderen of allerlei activiteiten, 'feesten' of evenementen organiseren.
768
     Erfgoedhuis Kortenberg VZW
Erfgoedhuis Kortenberg werd gesticht in 2003 en heeft het beheer van ĎHet Erfgoedhuis Kortenberg', gevestigd in de nieuwe pastorie van Erps, Dorpsplein 16, 3071 Erps-Kwerps.
836
     Akten uit de registers van West-Vlaanderen
U vindt op deze site een overzicht (zowel in tabelvorm als op kaart) van akten uit de registers van West-Vlaanderen die door vrijwilligers van het Rijksarchief te Brugge reeds in de database ingevoerd werden.
1386
     Heemkunde Vlaanderen vzw
Heemkunde Vlaanderen vzw, voordien Verbond voor Heemkunde, is een koepelorganisatie voor sociaal-cultureel vormingswerk in verenigingsverband die begaan is met cultureel erfgoed, meer bepaald de heemkundige sector in Vlaanderen.
920