header image
Home arrow Databank arrow Teksten arrow Jaarboek 2014 - De Eerste Wereldoorlog: een terugblik door de ogen van een Wingenaar een halve eeuw
Jaarboek 2014 - De Eerste Wereldoorlog: een terugblik door de ogen van een Wingenaar een halve eeuw PDF Print

In het lokale weekblad De Beiaard, schreef uitgever Antoon Anseeuw verschillende malen over de Eerste Wereldoorlog in Wingene. Het grootste artikel verscheen gedurende 6 opeenvolgende weken – van 1 augustus t.e.m. 5 september 1964. In het eerste deel, dat hij de titel gaf 'Een halve eeuw geleden' schetst hij in het kort de redenen tot, de omstandigheden en de gevolgen van deze oorlog. Het eerste deel handelt over de algemeen gekende achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Het tweede en langste kreeg de titel 'Wingene in de eerste Wereldoorlog'. Hierin beperkt hij zich tot de oorlogsomstandigheden in Wingene. Eerder reeds, nl. op 22 oktober 1960 en ook later, in 1972, 1974 en 1978 verschenen artikels over W.O. I te Wingene. Soms is het een herhaling van wat in eerdere artikels verschenen, soms komen nieuwe elementen aan bod. Precies die nieuwe stukken verhalen hebben we in de basistekst geïntegreerd.

...
de rest van dit artikel kunt u vinden in het jaarboek van de Heemkundige Kring editie 2014, dit is nog steeds verkrijgbaar.
...