header image
Home arrow Databank arrow Teksten arrow Jaarboek 2014 - Kinderen van toen, senioren van nu
Jaarboek 2014 - Kinderen van toen, senioren van nu PDF Print

Met veel interesse en plezier verleenden wij onze medewerking aan het project 'Kinderen van toen, senioren van nu' dat in 2012 gelanceerd werd door de provincie. Het betreft een samenwerkingsverband tussen de stad Tielt en de zeven omliggende gemeenten waaronder Wingene-Zwevezele. De bedoeling van het project is een globaal overzicht te geven van de periode die door senioren van nu werd beleefd toen ze kind waren. In concreto, de jaren '30 tot '50 van de vorige eeuw.

Naast verhalen en foto's werd reeds een aantal activiteiten op touw gezet. Sinds begin dit jaar is er om beurt in de deelnemende gemeenten een tentoonstelling onder dezelfde titel. Voor Wingene en Zwevezele namen respectievelijk Leo Brengman en Jackie Verhoye deel aan het gepersonaliseerde project. Dit betekent dat zij geïnterviewd werden naar hun bevindingen en ervaringen op verschillende vlakken van het maatschappelijk gebeuren.

...
de rest van dit artikel kunt u vinden in het jaarboek van de Heemkundige Kring editie 2014, dit is nog steeds verkrijgbaar.
...